Szabadidő magazin - Ünnepi koktélvarázslat
Szabadidő magazin

Ünnepi koktélvarázslat

2024. november 17. 17:18 |

Andy Warhol módra

 

A pop-art fenegyerekeként is emlegetett Andy Warhol minden idők egyik leghíresebb művészeként írta be magát a történelembe, akinek meghökkentő szokásairól és csillogó partijairól máig legendák szólnak. Ő volt az, aki először műalkotás témájául választotta az Absolut vodka jellegzetes üvegét, amelyről több képet is festett. Ezek az ikonikus festmények és Warhol meglepetésekkel teli személyisége ihlette ezt a merész koktélreceptet, amely az ünnepi koccintások sztárja lehet, megidézvea művész édességek és kukoricapehely iránti rajongását.

 

 

 

Andy Warhol és az Absolut vodka közös története évtizedekkel ezelőtt kezdődött, amikor a márka megrendelésére 1985-ben a művész elsőként festette meg az ital ikonikus palacksziluettjét. Warhol szinte fetisizálta az üveget és annak tartalmát is, amely az idők során az egyik művészi inspirációforrásává vált. (A legenda szerint a művész a vodkát még parfümként is használta, bár sosem fogyasztotta!)

 

Az Absolut Warhol’s Milk Punch bármelyik karácsonyi partin megállja majd a helyét: a kakaóvaj, a lágy banánlikőr, a pikáns citromlé és a kukoricapehellyel ízesített tej izgalmas keveréke túlmutat a klasszikusokon, egyedi, különleges élményt nyújtva. A receptet az Absolut globális márkanagykövete, Rico Dynan komponálta meg, ezzel tisztelegve Warhol művészete előtt. Kattints a QR-kódra az Absolut vodka limitált kiadású, Andy Warhol által ihletett palackjának oldalán, és ismerd meg a különleges koktél elkészítésének lépéseit egy izgalmas videós mesterkurzus segítségével!

 

Absolut Warhol’s Milk Punch

A Milk Punch hozzávalói egy nagy társaságnak az egész bulira:

Hozzávalók:

400 ml kakaóvajjal infúzionált (fat washed) Absolut vodka*

300 ml kukoricapehellyel infúzionált tej*

200 ml banánlikőr

200 ml cukorszirup

200 ml citromlé

A díszítéshez:

néhány szem banánchips

reszelt étcsokoládé

 

*Kakaóvajjal infúzionált (fat washed) vodka hozzávalók:

350 g kakaóvaj

700 ml Absolut vodka

 

*Kukoricapehellyel infúzionált tej hozzávalók:

500 ml tej

50 g kukoricapehely

 

Elkészítés:

A Milk Punch egy több napos előkészítést igénylő koktélkülönlegesség, amely éppen annak köszönheti páratlan ízvilágát, hogy az összetevők több éjszakán át bontakoztatják ki az aromáikat. Ezért érdemes elég időt szánni minden egyes lépésre, de ahogy maga Warhol mondta: „A gondolat, hogy várnunk kell valamire, még izgalmasabbá teszi a dolgot.”

  1. nap | Felkészülés: Készítsük el az ital alapjául szolgáló kakaóvajjal infúzionált vodkát és a kukoricapelyhes tejet. Olvasszuk fel a kakaóvajat, és öntsük egy üvegbe a vodkával együtt. Tároljuk egy éjszakán át a hűtőben, majd szűrjük le a folyadékot. Keverjük össze a tejet a kukoricapehellyel egy másik üvegben, majd egy éjszakán át tároljuk a hűtőben, és szűrjük le. Tároljuk hűtőben a felhasználásig.
  2. nap | Keverés: Keverjük össze a megszűrt infúzionált vodkát és a megszűrt kukoricapelyhes tejet a többi hozzávalóval, öntsük őket egy üvegbe, majd hagyjuk állni egy éjszakát a hűtőszekrényben.
  3. nap | Tálalás: Szűrjük át az italt egy kendőn, majd egy kávészűrőn. Töltsük egy on-the-rock pohárban elhelyezett nagyméretű jégkockára, és a tetejét díszítsük banánchipsszel, illetve reszelt étcsokoládéval.

 


 

Az Absolut Vodka-ról:

Az Absolut Vodka az egyik legismertebb vodka a világon. Tiszta és természetes íze mögött rejlő recept valójában 1879-re vezethető vissza L.O.Smith-hez, aki bevezette a folyamatos lepárlást és így készítette az Absolut Rent Brännvin-t (Abszolút tiszta vodka). 100 évvel később immár Absolut néven Amerikában vezették be a piacra, ahol teljesen újradefiniálta a prémium vodkák piacát, és a művészetek, a kultúra és az éjszakai szórakozás jeképévé, és egy valódi ikonná vált. 

Az Absolut „Egy forrás” filozófiáján alapulva az Absolut minden cseppje azóta is egy helyről származik, Åhus-ból. A környéken termesztik a készítéséhez használt búzát, és Åhus természetes forrásaiból származik a víz is, védve minden szennyeződéstől. Így minden palack Absolut vodkánál ugyanazt a kitűnő minőséget garantálják az alapanyagoktól kezdve a készítési folyamat minden fázisában.

Az Absolut Vodka kizárólag természetes alapanyagokból készül, és más vodkákkal ellentétben nem tartalmaz hozzáadott cukrot. Az Absolut annyira tiszta, amennyire egy vodka csak lehet. Ennek a tisztaságnak mégis van bizonyos íze: gazdag, testes és komplex, ugyanakkor selymes és lágy, gabonás ízjegyekkel, köszönhetően a speciális téli búzának, lecsengésében szárított gyümölcsös jegyekkel.

www.absolut.com/hu-hu

 

 

Fotósarok