Valentin-napi receptek
A kávé szerelmeseinek
Valentin-napi receptek a kávé szerelmeseinek
Nincs Valentin-nap rózsaszirmok, gyümölcsök, édességek és persze ellenállhatatlan kávék nélkül. Készíts kedvenc kávéidból feledhetetlen kávékülönlegességeket, és lepd meg vele magatokat.
A Nespresso idén is segít, hogy kávéval is kifejezhesd az érzéseidet Valentin-napon, ráadásul ezúttal pár olyan közönségkedvenc kávét is visszavezetett a kínálatába, amely már régóta nem elérhető. Tegyetek egy próbát például a francia mestercukrász, Pierre Hermé nevével fémjelzett kapszulakollekció rég nem látott kávéival, és adjátok át magatokat a francia cukrászművészet ihlette utánozhatatlan ízeknek. Néhány könnyen beszerezhető alapanyag segítségével kedvenc, jól bevált Nespresso kávéidból is különleges napindító italt alkothatsz – hogy méltóképp induljon ez a feledhetetlen nap.
A Nespresso egyszerűen elkészíthető kávéreceptjeihez csak néhány perc és egy kis odaadás szükséges. Kísérletezzetek bátran, és találjátok meg a hangulatotokhoz legjobban illő kávét.
PIRÍTOTT MOGYORÓS LATTE MACCHIATO
Klasszikus kávé egy kis csavarral: a pirított törökmogyoró íze igazán különlegessé teszi a latte macchiato-t, amit mindannyian ismerünk és szeretünk.
Hozzávalók:
· 230 ml Nespresso Vertuo Pierre Hermé Infiniment Gourmand kávé
· 200 ml 1,5 %-os zsírtartalmú tej
· 20 ml agavészirup
· 10 g pirított törökmogyoró
Elkészítése:
1. Habosítsuk fel a tejet egy tejhabosítóban, és készítsünk kemény tejhabot.
2. Tegyük az agavészirupot egy nagy, átlátszó pohárba. Öntsük a pohárba a tejhabot, és készítsünk el a hab tetejére egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Gourmand kávét.
3. Szórjuk meg a tetejét durvára vágott pirított törökmogyoróval.
Pierre Hermé tippje: A mogyorót célszerű 160 °C-os sütőben megpirítani.
MÁLNÁS-RÓZSÁS MOCKTAIL
Dobd fel a szerelmesek napját a málna és a rózsa harmonikus ízkombinációjával! Ez a hideg mocktail tökéletesen illik a Valentin-napi ajándék mellé.
Hozzávalók:
· 230 ml Nespresso Vertuo Pierre Hermé Infiniment Fruité kávé
· 20 ml rózsaszirup
· 80 ml szénsavas víz
· 7 db jégkocka (30 g-os)
· 6 szem málna
· 1 bio rózsaszirom
Elkészítése:
1. Tegyünk 7 jégkockát egy nagy, átlátszó pohárba, adjuk hozzá a rózsaszirupot, öntsünk fel a szénsavas vízzel. Óvatosan keverjük össze.
2. Készítsünk el egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Fruité kávét, és öntsük a pohárba.
3. Díszítsük pálcikára tűzött málnával és a rózsaszirommal.
CRÈME BRÛLÉE IHLETÉSŰ DOUBLE ESPRESSO MACCHIATO
Izgalmas kreáció az espresso kedvelőinek. A karamellizált barna cukros kávé édes indítás lehet egy hosszú, fárasztó nap előtt.
Hozzávalók:
· 80 ml Nespresso Vertuo Pierre Hermé Infiniment Double Espresso kávé
· 100 ml 1,5%-os tejből készített tejhab (kb. 40 ml)
· 3 g barna cukor
· kezeletlen lime-héj
· friss bazsalikomlevél
Elkészítése:
1. Öntsük a tejet egy tejhabosítóba, és készítsünk belőle kemény tejhabot.
2. Készítsünk el egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Double Espresso kávét egy kávéscsészébe, majd kanalazzuk a forró tejhabot a tetejére.
3. Szórjuk rá a barna cukrot, majd egy szakácsfáklyával karamellizáljuk, hogy elérjük a Crème brûlée jelleget.
4. Szórjunk rá egy kevés lime-héjat, majd díszítsük friss bazsalikomlevéllel.
Pierre Hermé tippje: Bazsalikom helyett mentával is kipróbálhatjuk.
RISTRETTO INTENSO MOGYORÓS-CITROMOS AFFOGATO
Ez az intenzív, frissítő citromos-mogyorós kávé garantáltan kiragad a hétköznapok egyhangúságából!
Hozzávalók:
· 25 ml Nespresso Vertuo Ristretto Intenso kávé
· 60 g mogyorós fagylalt
· kezeletlen citromhéj
· 4 g mogyoró
Elkészítése:
1. Tegyünk 1 gombóc mogyorós fagylaltot egy kisebb desszertestálba.
2. Készítsünk a fagylalt tetejére egy Nespresso Vertuo Ristretto Intenso kávét.
3. Reszeljünk friss citromhéjat a tetejére.
4. Díszítsük apróra vágott mogyoróval.
RISTRETTO CLASSICO ÉTCSOKOLÁDÉS MACCHIATO KAKUKKFŰVEL
Ez aztán az igazi csoda! A kakukkfű és az étcsokoládé édes-kesernyés ízei sosem látott harmóniát alkotva teszik tökéletessé ezt a ristretto-t.
Hozzávalók:
· 25 ml Nespresso Vertuo Ristretto Classico kávé
· 100 ml 1,5%-os tejből készített tejhab (kb. 20 ml)
· 1 g friss kakukkfű
· 2 db Nespresso étcsokoládé
Elkészítése:
1. Öntsük a tejet egy tejhabosítóba, és készítsünk belőle kemény tejhabot.
2. Készítsünk el egy Nespresso Vertuo Ristretto Classico kávét egy közepes méretű, átlátszó pohárba.
3. Kanalazzuk a forró tejhabot a kávé tetejére.
4. Szórjuk meg friss kakukkfűvel, majd reszeljünk a tetejére étcsokoládét.
VANÍLIÁS-MANDULÁS REVERSO
Lepd meg kedvesed az édes vanília és a ropogós mandula ízeivel! Ez a kávékülönlegesség tökéletes kísérője egy reggeli, meleg croissantnak.
· 230 ml Nespresso Vertuo Melozio kávé
· 50 ml tej vagy növényi ital
· 20 ml vaníliaszirup
· 2 g szeletelt mandula
Elkészítése:
1. Öntsük a vaníliaszirupot egy nagyobb, átlátszó csészébe.
2. Töltsünk az általunk választott hideg tejet vagy növényi italt a csészébe.
3. Készítsünk el rá egy Nespresso Vertuo Melozio kávét.
4. Szórjuk meg a tetejét szeletelt mandulával.
MÁLNÁS-RÓZSÁS PEZSGŐKOKTÉL
A klasszikus ünnepi ital egy kis csavarral. A málna, a rózsa, a kávé és a pezsgő tökéletes ízkombinációval lepi meg az ízlelőbimbókat.
Hozzávalók:
· 40 ml Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Fruité kávé
· 1 db 30 g-os jégkocka
· 10 ml rózsaszirup