Szabadidő magazin - Valentin-napi receptek
Szabadidő magazin

Valentin-napi receptek

2024. február 7. 17:56 |

A kávé szerelmeseinek

Valentin-napi receptek a kávé szerelmeseinek

Nincs Valentin-nap rózsaszirmok, gyümölcsök, édességek és persze ellenállhatatlan kávék nélkül. Készíts kedvenc kávéidból feledhetetlen kávékülönlegességeket, és lepd meg vele magatokat.

 

A Nespresso idén is segít, hogy kávéval is kifejezhesd az érzéseidet Valentin-napon, ráadásul ezúttal pár olyan közönségkedvenc kávét is visszavezetett a kínálatába, amely már régóta nem elérhető. Tegyetek egy próbát például a francia mestercukrász, Pierre Hermé nevével fémjelzett kapszulakollekció rég nem látott kávéival, és adjátok át magatokat a francia cukrászművészet ihlette utánozhatatlan ízeknek. Néhány könnyen beszerezhető alapanyag segítségével kedvenc, jól bevált Nespresso kávéidból is különleges napindító italt alkothatsz – hogy méltóképp induljon ez a feledhetetlen nap. 

A Nespresso egyszerűen elkészíthető kávéreceptjeihez csak néhány perc és egy kis odaadás szükséges. Kísérletezzetek bátran, és találjátok meg a hangulatotokhoz legjobban illő kávét.

 

PIRÍTOTT MOGYORÓS LATTE MACCHIATO

Klasszikus kávé egy kis csavarral: a pirított törökmogyoró íze igazán különlegessé teszi a latte macchiato-t, amit mindannyian ismerünk és szeretünk.

Hozzávalók:

·         230 ml Nespresso Vertuo Pierre Hermé Infiniment Gourmand kávé

·         200 ml 1,5 %-os zsírtartalmú tej

·         20 ml agavészirup

·         10 g pirított törökmogyoró

Elkészítése:

1.       Habosítsuk fel a tejet egy tejhabosítóban, és készítsünk kemény tejhabot.

2.       Tegyük az agavészirupot egy nagy, átlátszó pohárba. Öntsük a pohárba a tejhabot, és készítsünk el a hab tetejére egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Gourmand kávét. 

3.       Szórjuk meg a tetejét durvára vágott pirított törökmogyoróval.

Pierre Hermé tippje: A mogyorót célszerű 160 °C-os sütőben megpirítani.


 

MÁLNÁS-RÓZSÁS MOCKTAIL  

Dobd fel a szerelmesek napját a málna és a rózsa harmonikus ízkombinációjával! Ez a hideg mocktail tökéletesen illik a Valentin-napi ajándék mellé.

Hozzávalók:

·         230 ml Nespresso Vertuo Pierre Hermé Infiniment Fruité kávé

·         20 ml rózsaszirup

·         80 ml szénsavas víz

·         7 db jégkocka (30 g-os)

·         6 szem málna

·         1 bio rózsaszirom

Elkészítése:

1.       Tegyünk 7 jégkockát egy nagy, átlátszó pohárba, adjuk hozzá a rózsaszirupot, öntsünk fel a szénsavas vízzel. Óvatosan keverjük össze.

2.       Készítsünk el egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Fruité kávét, és öntsük a pohárba.

3.       Díszítsük pálcikára tűzött málnával és a rózsaszirommal.

 

CRÈME BRÛLÉE IHLETÉSŰ DOUBLE ESPRESSO MACCHIATO

Izgalmas kreáció az espresso kedvelőinek. A karamellizált barna cukros kávé édes indítás lehet egy hosszú, fárasztó nap előtt.

Hozzávalók:

·         80 ml Nespresso Vertuo Pierre Hermé Infiniment Double Espresso kávé

·         100 ml 1,5%-os tejből készített tejhab (kb. 40 ml)

·         3 g barna cukor

·         kezeletlen lime-héj

·         friss bazsalikomlevél

Elkészítése:

1.       Öntsük a tejet egy tejhabosítóba, és készítsünk belőle kemény tejhabot.

2.       Készítsünk el egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Double Espresso kávét egy kávéscsészébe, majd kanalazzuk a forró tejhabot a tetejére.

3.       Szórjuk rá a barna cukrot, majd egy szakácsfáklyával karamellizáljuk, hogy elérjük a Crème brûlée jelleget.

4.       Szórjunk rá egy kevés lime-héjat, majd díszítsük friss bazsalikomlevéllel.

 

Pierre Hermé tippje: Bazsalikom helyett mentával is kipróbálhatjuk.

 

RISTRETTO INTENSO MOGYORÓS-CITROMOS AFFOGATO​​

Ez az intenzív, frissítő citromos-mogyorós kávé garantáltan kiragad a hétköznapok egyhangúságából!

 

Hozzávalók:

·         25 ml Nespresso Vertuo Ristretto Intenso kávé

·         60 g mogyorós fagylalt

·         kezeletlen citromhéj

·         4 g mogyoró

Elkészítése:

1.       Tegyünk 1 gombóc mogyorós fagylaltot egy kisebb desszertestálba.

2.       Készítsünk a fagylalt tetejére egy Nespresso Vertuo Ristretto Intenso kávét.

3.       Reszeljünk friss citromhéjat a tetejére.

4.       Díszítsük apróra vágott mogyoróval.

 

RISTRETTO CLASSICO ÉTCSOKOLÁDÉS MACCHIATO KAKUKKFŰVEL

Ez aztán az igazi csoda! A kakukkfű és az étcsokoládé édes-kesernyés ízei sosem látott harmóniát alkotva teszik tökéletessé ezt a ristretto-t.

Hozzávalók:

·         25 ml Nespresso Vertuo Ristretto Classico kávé

·         100 ml 1,5%-os tejből készített tejhab (kb. 20 ml)

·         1 g friss kakukkfű

·         2 db Nespresso étcsokoládé

Elkészítése:

1.       Öntsük a tejet egy tejhabosítóba, és készítsünk belőle kemény tejhabot.

2.       Készítsünk el egy Nespresso Vertuo Ristretto Classico kávét egy közepes méretű, átlátszó pohárba.

3.       Kanalazzuk a forró tejhabot a kávé tetejére.

4.       Szórjuk meg friss kakukkfűvel, majd reszeljünk a tetejére étcsokoládét.

 

 

 


 

VANÍLIÁS-MANDULÁS REVERSO

Lepd meg kedvesed az édes vanília és a ropogós mandula ízeivel! Ez a kávékülönlegesség tökéletes kísérője egy reggeli, meleg croissantnak.

Hozzávalók:  

·         230 ml Nespresso Vertuo Melozio kávé

·         50 ml tej vagy növényi ital

·         20 ml vaníliaszirup

·         2 g szeletelt mandula

Elkészítése:

1.       Öntsük a vaníliaszirupot egy nagyobb, átlátszó csészébe.

2.       Töltsünk az általunk választott hideg tejet vagy növényi italt a csészébe.

3.       Készítsünk el rá egy Nespresso Vertuo Melozio kávét.

4.       Szórjuk meg a tetejét szeletelt mandulával.

 

 

MÁLNÁS-RÓZSÁS PEZSGŐKOKTÉL

A klasszikus ünnepi ital egy kis csavarral. A málna, a rózsa, a kávé és a pezsgő tökéletes ízkombinációval lepi meg az ízlelőbimbókat.

Hozzávalók:  

·         40 ml Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Fruité kávé

·         1 db 30 g-os jégkocka

·         10 ml rózsaszirup

 

Fotósarok