Szabadidő magazin - Paprika-nap
Szabadidő magazin

Paprika-nap

2010. december 3. 18:43 |

Ajándékozzon élelmiszert karácsonyra! Kistermelői paprikák a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

 

Tudta, hogy egy frissen érett paprika C-vitamin tartalma ötszöröse a citroménak? Megvásárolta már az idei fűszerpaprikáját? Ismeri a dél-alföldi ízeket? Gondolt arra, hogy élelmiszert ajándékozzon karácsonyra?

 

 

Ha kíváncsi, hogyan készül és milyen a jó paprika, ha szeretné megkóstolni és kiválasztani a legfinomabbat, jöjjön el a Magyar Mezőgazdasági Múzeumba 2010. december 12-én, az ingyenes Paprika-napra!

 

 

A fűszerpaprika több mint 100 éve Magyarország szimbólumnövénye. A belőle készült őrleményből az egy főre jutó fogyasztás hajdanán 1 kg felett volt, mára ez 50 dkg alá csökkent. Kevesebbet eszünk belőle, s elbizonytalanodunk, ha választanunk kell a csemege és édesnemes őrlemények között. Pedig a paprika bizonyítottan egészséges, főzni vele egyszerű és gyors, de nem árt tudnunk a minőségek közti különbségeket is!

 

Ha kíváncsi, hogyan készül és milyen a jó paprika, ha szeretné megkóstolni és kiválasztani a legfinomabbat, jöjjön el 2010. december 12-én, ezüst vasárnap múzeumunkba, ahol kistermelői paprikák közül válogathat, egyenesen a termelőktől.

 

A szegedi és kalocsai paprikák mellett házias, egyedi feldolgozású dél-alföldi termékeket is kóstoltatunk és árusítunk: kolbászféléket, mézet, mézeskalácsot, lekvárokat, borokat, tésztákat és mindenféle bioterméket.

 

Jöjjön el, és kóstoljon a páratlan dél-alföldi ízekből!

 

 

Helyszín:

Magyar Mezőgazdasági Múzeum

1146 Budapest, Városliget, Vajdahunyadvár

www.mezogazdasagimuzeum.hu

 

Nyitva tartás: 10-17 óráig

 

 

A belépés díjtalan!

 

 

A program szervezője a PaprikaMolnár Kft.
www.paprikamolnar.hu

Fotósarok