Gundel-díj
Az idei díjazottak
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban hirdette ki a zsűri döntését az idei Gundel-díjasok személyéről.
A Gundel-díjat azon szakembereknek ítélik oda, akik Gundel Károly példája nyomán méltó szinten képviselik a magyar vendéglátás kimagasló hagyományait.
Gundel Károly (1883-1956) ikonikus jelentőségű vendéglős emlékére alapította meg a Magyar Vendéglátók Ipartestülete a szakmai szervezetek széles körű bevonásával 2014-ben a Gundel Károly–díjat.
A díjra az jelölhető, aki a magyar vendéglátás területén kiemelkedően sikeres tevékenységével minimum 25 éve jelen van, feddhetetlen szakmai múlttal és példamutató életúttal rendelkezik, a magyar vendéglátás történelmi hagyományait ápolja és annak megújulása iránt elkötelezettséget érez, a fiatal generáció szakmai fejlődését támogatja, valamint közreműködik a magyar vendéglátás népszerűsítésében. Az elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Az Ipartestület a díjazottak nevét minden évben Gundel Károly születésnapján, azaz szeptember 23-án a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban tartott sajtótájékoztatón hozza nyilvánosságra.
Kovács László, az MVI elnöke, Török Róbert, az MKVM igazgatója, valamint Gundel János , a Gundel család képviselője bejentették az idei két díjazott nevét.
Kilenc jelölt közül idén Pintér Katalin, a Gerbeaud Gasztronómia Kft. (Gerbeaud Kávéház, Onyx Műhely, Émile Étterem) alapító-tulajdonosa. és Nyíri Sándor az Arany Kaviár Étterem társtulajdonos séfje nyerte el a díjat. |
A kitüntetés átadására az MVI által szervezett gálaesten a Gundel Étteremben kerül sor október 15.-én. |
Fotó: Csillag György |