Szabadidő magazin - Borok a konyhában
Szabadidő magazin

Borok a konyhában

2010. november 28. 17:29 | Tausz Anikó

Útmutató a bor-étel párosításhoz

Herczeg Ágnes a kötet szerzője csapatával 50.000 ízkombinációt kóstoltak végig, 680 palack bort  használtak fel, 300 féle ételt kóstoltak meg, és 120 liter vízet ittak hozzá.
Az Alexandra Könyvkiadó gondozásában megjelent könyv a borok -étkek valódi harmoniájának megteremtése céljából íródott.
Az első fejezet a polctól a pohárig, a beszerzés, tárolás, eszköztár  kérdéseiben igazít el.
Az ételek és borok rész ízkatalógust tartalmaz a hétköznapi konyha számára.   Híres séfek ajánlatai, receptjei külön fejezetet képeznek a vendégváró háziasszonyok számára. A kiválasztott borok részletes katalógusa zárja a kötetet, melyet mindenki kóstolási jegyzetekkel egészíthet ki saját ismereteu alapján.
Herczeg Ágnes a londoni Wine and Spirit Education Trust végzett nemzetközi borakadémikusa, WSET Certified Educator címmel rendelkező oktatója.
10 éve foglalkozik borokkal, rendszeresen bírál borversenyeken, publikál szaklapokban, és oktat.
 
A 2010-es Borkalauz egyik szakértője, dolgozik szakfordítóként és lektorként is.
Férjével és lányával Budapesten él, de rengeteg időt tölt a hazai és a nemzetközi borvidékek felfedezésével.
Fotósarok