Szabadidő magazin - Karácsonyi meglepetés
Szabadidő magazin

Karácsonyi meglepetés

2020. december 12. 17:30 |

Édesség Burgenlandból.



Közeleg a karácsony. Az  édességek kedvelői is   gyüjtik az ötleteket, olyan meglepetések elkészítésével, melyekkel szebbé varázsolhatják a meghitt ünnepet.





Az ismert  süteményeket sikerrel egészítheti ki az ismert dióstangli, melyet Aloisia Bischof tolmácsolásában ismerhetünk meg. A hagyományos burgerlandi ünnepi asztalról nem hiányozhat ez az a sütemény, amely illatával beteríti a konyhát és segít megédesíteni a karácsony hangulatát.

A klasszikus vanília félholdak, a linzer és a mézeskalács mellett a diós rudak is elengedhetetlenek a vendégváráshoz.

Hozzávalók:

32 dkg liszt, 32 dkg porcukor, 28 dkg dió, 30 dkg. margarin, 1 tojás 1 tojássárgája . A bevonathoz: 2 tojásfehérje 15 dkg. cukor

Elkészítés:

A hozzávalókat tésztává gyúrjuk. Ezután hagyjuk hűvös helyen pihenni. Kb. 1 óra múlva kinyújtjuk a tésztát, és bevonjuk. Majd  jellegzetes alakra formázzuk. Tetejét egy-egy dióval díszitjük.


Sütőben 200 fokon 8-12 percig sütjük.


 

 

Fotósarok