Ünnepi készülődéshez
Különleges kávéreceptek
Lássunk néhány finom és látványos kávéreceptet, melyet az ünnepi készülődéshez vagy a karácsonyi ebédekhez, vacsorákhoz is ajánlható.
CAFFE TORTA DI NOCCIOLE
Hozzávalók (2 adaghoz):
· 2 Nespresso Torta di Nocciole kávékapszula (40 ml)
· 30 g étcsokoládé
· 160 ml hideg 30%-os tejszín
· 20 ml hideg tej
· 5 g mogyoró
· kakaópor
Elkészítés:
Tegyen 30 g étcsokoládét a Barista receptkészítő készülékbe. Öntsön hozzá 60 ml tejszínt és 20 ml tejet. Válassza ki a „Forró csokoládé” receptet.
Öntse a keveréket 2 közepes csészébe vagy pohárba. Készítsen a tetejére egy-egy kávét a Torta di Nocciole kapszulából, és jól keverje el. Tisztítsa ki a Barista gép kiöntőjét, szárítsa meg. Öntsön bele 100 ml tejszínt, válassza ki az „Espresso Con Panna” receptet. Az elkészült tejszínhabot kanalazza a kávé tetejére, és szórja meg friss, reszelt mogyoróval és kakaóporral.
CAPPUCCINO AMAMISÚ
Hozzávalók:
· 1 Nespresso Amaretti kávékapszula (40 ml)
· 100 ml 30%-os tejszín
· 5 ml mandulaszirup
· 30 g mascarpone
· 5 g étcsokoládé
· 100 ml hideg tej
· kakaópor
Elkészítés:
Töltse habszifonba a tejszínt, a mascarpone-t, nyomjon bele 2 patront, majd rázza fel. Tegyen 5 g étcsokoládét és 5 ml mandulaszirupot egy csészébe, és készítse el rá az Amaretti kávét. A tejszínes krémet nyomja a kávé tetejére, és díszítse kakaóporral.
NESPRESSO NEGRONI
Hozzávalók:
· 1 Nespresso Il Caffè kávékapszula (25 ml)
· 6 nagy méretű jégkocka (6x30 g)
· 25 ml vermut rosso
· 20 ml piros, olasz keserűlikőr (bitter)
· 20 ml gin
· 1 szelet kezeletlen narancs
· narancshéj
Tegyen 3 jégkockát a Barista receptkészítő készülékbe, készítsen a jégre egy kávét az Il Caffé kapszulából. Válassza ki az „Iced Nitro” receptet. Tegyen 3 jégkockát és egy narancs szeletet egy nagy méretű pohárba. Öntse bele a vermut rosso-t, a keserűlikőrt és a gint. Öntse a tetejére az elkészült jegeskávét, és a poharat díszítse narancshéjjal.
Alkoholmentes alternatíva:
A vermut rosso, a keserűlikőr és a gin helyett használjon 5 ml Bitter szirupot és 50 ml tonikot.