Az olasz konyha hete külföldön

Rendezvénysorozat a fogyasztókulturáért.
Az "Egészséges táplálkozás és fogyasztáskultúra" gondolata jegyében kerül sor idén, immár negyedik alkalommal az olasz konyha hete a világban rendezvénysorozatra november 18 és 24 között.
A célkítűzés, hogy az autentikus regionális olasz ételeket minél szélesebb körben megismertessék
Ennek megfeleleően rendeznek akció hetet olyan témáknak, mint a Földközi tengeri diéta, vagy az UNESCO védelem alatt álló termékek és borok eredetvédelme, a borútak, a borghi konyha és Leonardo da Vinci halálának 500 éves jubileuma. De bemutatásra kerülnek a konyhai kiegészítők, használatos szerszámok is.
A programot világszerte bemutatókkal, előadásokkal, vetítésekkel, és kiállításokkal színesítik. Ehhez a külföldön működő olasz kereskedelmi kamarák és más szervezetek segítségét is igénybe veszik. De egyetemek, főzőakadémiák és éttermek is részesei az akciónak.