Szabadidő magazin - Alexandra Étteremkalauz
Szabadidő magazin

Alexandra Étteremkalauz

2010. június 13. 20:08 |

A hazai gasztronómia hiteles mércéje. A 2010-es kiadvány 300 részletes étteremtesztet tartalmaz.

A kiadvány célja, hogy hiteles mércét állítson fel. A végeredmény biztató: a válság ellenére  ma több a jó étterem Magyarországon, mint egy éve.

Az év éttereme címet a Costes, a legmagasabb pontszámot a Cháteau Visz kapta.

Az Étteremkalauz főszerkesztője egy Gasztronómiai Intézet felállítását látja szükségszerűnek.

A könyv formailag a francia GaultMillau pontozási szisztémáját vette alapul: 20 pontos rendszert használ, 10 pont fölött negyed pontonként emelkedő skálával. Rövid szöveges értékeléseket is ad, kézzelfogható és tényszerű információkat közöl, hogy az olvasó képet alkothasson az adott étteremről, kínálatáról, konyhájáról.

A tesztelők több évtizedes tapasztalattal és nemzetközi kitekintéssel rendelkező személyek. Évente látogatják végig az éttermeket, a besorolást évente aktualizálják. A legjobb hazai konyhákat a szerkesztőség által felkért külföldi szakértők külön is tesztelik - olyanok, akik Európa legtekintélyesebb vendéglő-értékelési rendszereiben szereztek több évtizedes tapasztalatokat.

A harmadik Alexandra étteremkalauz folytatja az első két kiadás hagyományait, azaz továbbra is legfontosabb feladatának tekinti, hogy hiteles, megbízható iránytűként informálja a közönséget a hazai éttermek jellegéről, kínálatáról.

A kötet formailag a legfontosabb információk - például nyitva tartás, elérhetőségek, hitelkártya-elfogadás, férőhelyek száma, térképek stb. - mellett rövid szöveges leírást, illetve értékelést ad több mint 300 étteremről. A 2010-es kiadás újítása, hogy a hozzánk látogató külföldiek számára minden értékelés angol nyelvű összefoglalót is tartalmaz.

Fotósarok