Szabadidő magazin - Budapest Transzfer Fesztivál
Szabadidő magazin

Budapest Transzfer Fesztivál

2015. október 12. 17:34 |

Komatál kóstoló, Piafilozófia

 

Miben különböznek a közép-kelet-európai konyhák? Mi a különbség a hasonlóan készített, de minden nyelven más néven nevezett hagyományos ételek között és milyen ezeknek a nagy kedvenceknek az irodalmi karrierje, avagy hogyan jelenik meg a közép-kelet európai irodalmakban a főzés és az étkezés? Miért szeretjük ma egymás konyháját és vajon egyforma-e a hamburger Prágában és Krakkóban? Ezeket a kérdéseket olyan szerzőkkel járjuk körül, akik a regionális gasztronómia avatott ismerői. V4 falatkákkal indítanak.

Az est résztvevői Viktor Faktor Csehországból és Robert Maklowitz Lengyelországból.

Moderátor : Horváth Csaba

Helyszín:

Petőfi Irodalmi Múzeum, Károlyi u. 16., 1053 Budapest

Dátum:

2015.10.16. 20:00

Szervező:

A Cseh Centrum együttműködő partner

Piafilozófia

A vasfüggöny mögötti Csehszlovákiában elképesztő leleményességgel másolták, illetve alkották újra beszerezhető alapanyagokból a csillogó nyugati bárok koktéljait.

Alexandr Guha antropológusként kezdett az alkoholfogyasztási szokásokkal foglalkozni, majd a téma szerelmese lett. Előadásában minden titokra fény derül és kóstolhatunk is.

Pavel Maurer gasztronauta, a Prágai Gasztrofesztivál alapítója, aki a gasztronómia iránti szenvedélyét az űrhajósok csillagok iránti vágyakozásához hasonlítja, a cseh gasztronómiáról és annak szent tehenéről, a csodás cseh sörről tart előadást, amelyben egy Menzel klasszikus is terítékre kerül.

Angol nyelven.

A rendezvény a Budapest Transzfer Fesztivál keretében valósul meg.

A fesztivál programja:

 

Helyszín:

Čech in, Lónyay utca 34.,1093 Budapest

Dátum:

2015.10.17. 21:00

Szervező:

A Cseh Centrum együttműködő partner

 

Fotósarok