Szabadidő magazin - DiVino Debrecen
Szabadidő magazin

DiVino Debrecen

2014. május 21. 21:14 |

A fiatal borászok több, mint 100 különböző bora egyetlen borbárban

A DiVino hálózat, új, debreceni borbárja megnyitása alkalmából a sajtó képviselőinek mutatta be az általuk képviselt magasszintű borkultúra színhelyeit..

. A budapesti Szent István téri, valamint a DiVino Gozsdu után május 15-én hivatalosan is megnyílt a DiVino Debrecen.

Az új borbárnak is koncepciója, hogy kizárólag fiatal magyar borászok borait kínálja, mintegy 104 különböző tételt, többségüket akár egy pohárral is. A kínálatban a Junibor egyesület 26 borászának, összesen 9 régióból származó bora található meg, melyet minőségi röviditalok egészítenek ki.
Az első vidéki DiVinót Tóth Attila, a Hajdú Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke, a DiVino franchise tulajdonosai: Bánki Sándor és Duska Sándor, valamint a DiVino Debrecen tulajdonosa, Sipos Tamás nyitotta meg. Tóth Attila elmondta, hogy nagy szükség volt már Debrecenben egy olyan helyre, mely emeli a bor- és gasztronómia kultúra színvonalát a városban és hozzájárul ahhoz, hogy megfelelő minőségű kínálat legyen elérhető a közelben lévő tokaji borvidékről, valamint az ország távolabbi borrégióiból. Bánki Sándor, a DiVino borbárok szakmai színvonalát emelte ki, elmondta, hogy a DiVino nagy gondot fordít arra, hogy üzleteiben megfelelő tudású személyzet és szakmai vezetők dolgozzanak. A DiVino törekszik arra, hogy a személyzet elvégezze a nemzetközi WSET (Wine and Spirit Educational Trust) képzés magyarországi tanfolyamait, melyre már a budapesti Szent István téri épületben működő DiVino Wine Schoolban is van lehetőség, továbbá hogy valamennyi DiVinónak a Junibor Egyesület kötelékébe tartozó fiatal borász szakmai vezetője van. A Szent István téri DiVinót a móri Miklós Csaba, a DiVino Gozsdut az etyeki Hernyák Tamás, a DiVino Debrecent pedig az egri ifj. Gál Tibor látja el szakmai tanácsokkal, illetve személyes jelenlétükkel is segítik a borbárok munkáját.

A megnyitón a három szakmai vezető mellett Árvay Angelika, a Junibor Egyesület elnöke is jelen volt és elmondta, hogy különösen örül annak, hogy mások mellett a tokaji borok is kiváló állandó bemutatkozási lehetőséget kapnak egy a borvidékhez közel található új, színvonalas és népszerű helyen.

Az impozáns borbár a belváros közepén található, 90 m2-es beltérrel, valamint egy 35 m2-es terasszal. A budapesti Szent István Bazilika melletti bárhoz hasonlóan a DiVino Debrecen tőszomszédságban is egy szökőkút helyezkedik el, melynek környezetében a köztéri padok további helyeket kínálnak, ahonnan kiváló rálátás nyílik a város egyik jelképére, a Református Nagytemplomra. Az egyedi, különleges enteriőr ezúttal is a Sütő tervezőcsapat – Sütő Kata és Sütő László – munkája, így a bár stílusában is a Szent István téri DiVinóhoz áll közelebb, mind a betonpultnak, mind a faelemeknek köszönhetően, melyek letisztult minimál stílust kölcsönöznek.

A DiVino Debrecen ételkínálata tapasokból (kenő hármas, tatárbeefsteak, sonkatál, sajttál), hamburgerből és salátákból áll, melyek a szomszéd No.1 étteremben készülnek, ahová egy üvegajtón keresztül közvetlen átjárás nyílik.

 

 

Fotósarok