Gasztronómiai világkalauz
2013. április 21. 20:44 |
30 ország - 300 recept
SpringMed DIÉTÁS KÖNYVEK® sorozatában megjelent
Dr. Winkler Gábor - Gézsi Andrásné - Dr.Baranyi Éva: Gasztronómiai világkalauz
Egészségeseknek, cukorbetegeknek, lisztérzékenyeknek és fogyni vágyóknak
A könyv orvos szerzői képzeletbeli kulturális-kulináris kalandozásuk során számos nép gasztronómiájával és gasztrokultúrájával, jellegzetes ételeivel és a fogyasztásukkal kapcsolatos szokásokkal és hagyományokkal ismertetik meg az őlvasót.
- Az olvasmányos és tartalmas leírásokat táplálkozás-élettani ismeretek is kiegészítik, ezzel segítve azon olvasókat, akik az ételekről tudni szeretnék, hogy mit fogyaszthatnak el úgy, hogy fittek és egészségesek legyenek.
- A dietetikus társszerző a receptleírásoknál tömör tanácsokkal látja el a fogyókúrázókat, a cukorbetegeket és a lisztérzékenyeket, megjelölve a helyettesítési lehetőségeket az ételek alapanyag-összetételben.
- A több, mint 3oo receptleírást számos színes fotó illusztrálja, ezzel is könnyítve az ételek otthoni elkészítésére készülőket.
A szerzők célja, hogy kedvet hozzanak különböző népek konyhájának felkereséséhez, és rávilágítsanak, hogy az étrendi előírások betartására szorulóknak sem kell kimaradniuk az étkezés örömeiből!
3o ország – 3oo recept!
Tartalomból:
- Egészségügyi ismeretek – cukorbetegségről, lisztérzékenységről, táplálkozási tanácsok fogyókúrázoknak
- Gasztronómiai világkalauz: jellegzetességek, érdekességek, tippek és tanácsok
- Európai konyhák (mediterrán, kelet-és közép európai, nyugat-európai)
- Ázsiai konyha
- Dél-Amerikai konyha