VinAgora Borgála
Ízek, illatok, zamatok. Mesterbor kurzusok.
2011. július 2.
10-20 óráig
Boscolo Konferencia Központ (New York Kávéház mögött)
Budapest, Erzsébet krt. 9-11. Bejárat: Osvát utca felől
Júliusi Budapest, nyüzsgő emberek, felejthetetlen élmények, hűvös borok, nagyszerű borászok, felfokozott hangulat, csendes elmélyedés, elegancia, fehér ingek, fekete kötények, ízek, illatok, zamatok és VinAgora Borgála a Boscoloban.
Egy program, ahol a borkedvelők személyesen találkozhatnak a borászokkal, terített asztal mellett, elegáns környezetben, kedvük szerint kóstolhatják végig a VinAgora Borverseny összes nevezett borát, összehasonlíthatják a borok eredményeit a kihelyezett részletes bírálati lapok alapján, neves borászok által vezetett workshopokon vehetnek részt és mosolyogva tölthetnek el egy kellemes nyári napot.
Idén először személyesen találkozhat az alábbi borászatok képviselőjével: Dula Pincészet, Gajdos Pincészet, Haraszthy Pincészet, Béres Szőlőbirtok, Matias Borászat, Lesence Borászat, Dániel Pince, Varsányi Pincészet, Bock Borászat, Dúzsi Tamás, Thummerer Vilmos, Törley Pezsgőpincészet
VinAgora Borgála 2011 előadások a helyszínen
Mesterbor kurzusok bormesterekkel
Az előadásokon csak előzetes regisztráció alapján lehet részt venni!
12 óra A jövőnek lezárva – az oxigén kiemelt szerepe különböző palackzárási módok alkalmazása során Hogyan kerül az oxigén a borba? Mennyi a hasznos ebből? Mi történik, ha az oxigént teljesen kizárjuk? Mennyi ideig bírja így ki a bor, anélkül, hogy károsodna az oxigén hiányától? Kóstolóval egybekötött workshop.
Előadó: Pascal Chatonnet a bor érési folyamatait vizsgáló kutatók egyik nemzetközi szaktekintélye.
15 óra Aranyérmes házasított fehér mesterborok és néhány gondolat az Egri Csillagról
Előadó: Figula Mihály és Dr. Gál Lajos
17 óra Édes mesterborok – A harmónia keresése
Előadó: Szepsy István