Szabadidő magazin - Ünnepek és hétköznapok
Szabadidő magazin

Ünnepek és hétköznapok

2011. április 20. 14:03 |

Soha ne együnk olyan ételt, amelyet nagyanyáink nem ismertek. Különlegességek húsvétra.

Megjelent Ernyey Béla és felesége, Balaton Dóra első közös szakácskönyve a Boook Kiadó kiadásában.

Ernyey Béla színész, író – korábbi könyveiben és

főzőműsorokban is számos alkalommal bebizonyította már, hogy nemcsak enni, de főzni is szeret (és tud!). Első szakácskönyvével, a nagyanyjának, egy igazi erdélyi nagyasszonynak állít emléket: a tőle örökölt, féltve őrzött családi recepteket teszi közkinccsé pazar, ünnepi ételsorok formájában.

A békebeli, bőséges lakomákat idéző finomságok mellett a hétköznapokról sem feledkezik meg.

A szakácskönyv receptjei között egyaránt megtalálható kezdőknek is javasolt, egyszerű típus, illetve nagyobb felkészültséget igénylő, bonyolult leírás is. A kötetben minden receptheztartozik egy-egy ínycsiklandozó ételfotó is.

A lenyűgöző fényképekkel díszített, 240 oldalas, már-már művészeti albumnak  is beillő kötetet borajánlások, hasznos tanácsok, a házaspár életéből ellesett életképek és könnyed, a humort sem nélkülöző élet- és ételtörténetek teszik teljessé.

A szerzők szerint a kötet erőssége a részletekben van. Akár ünnepnapokra, akár hétköznapokra készitjük az étkeket, mind mind a kulinária szépségeiről, az életörömről szólnak.

Húsvétra kacsamájparfét, omlós báránysültet és csúsztatott palacsintát ajánl a szerzőpáros, de  egész szilveszterig, minden ünnepre különleges receptek között válogathat az olvasó.

Művészeti vezető: Baráth Dávid

Gasztronómiai tanácsadó: Bereznay Tamás

Szerkesztő: Osvárt Judit

Kiadja a Boook Kiadó Kft. 

Fogyasztói ár:

4990 Ft

Fotósarok